Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές απ τις φωτογραφίες της Νήσου Κως
(Κλικ στις φωτογραφίες)

(Οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του www.greecephotobank.com)
Κως Δορυφορικός Χάρτης
Κλικ στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν για Καταλύματα και Πληροφορίες


Κως Περιοχές
Κλικ στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν για Καταλύματα και Πληροφορίες
ΑΒΕΡΩΦ
Area Photo not available yet.
ΚΑΜΑΡΙ/ΚΕΦΑΛΟΣ
Area Photo not available yet.
ΚΑΜΠΟΣ-ΚΕΦΑΛΟΣ
Area Photo not available yet.
ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ
Area Photo not available yet.
ΚΕΦΑΛΟΣ
Area Photo not available yet.
ΠΟΛΗ ΚΩ
Area Photo not available yet.
ΛΑΜΠΗ
Area Photo not available yet.
ΜΑΡΜΑΡΙ
Area Photo not available yet.
ΜΑΡΜΑΡΩΤΟ
Area Photo not available yet.
ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ
Area Photo not available yet.
ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
Area Photo not available yet.
ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ
Area Photo not available yet.
ΨΑΛΙΔΙ
Area Photo not available yet.
ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ
Area Photo not available yet.
ΤΙΓΚΑΚΙ
Area Photo not available yet.
Κως ΠληροφορίεςΗ Κως είναι ένα όμορφο ελληνικό νησί το οποίο βρίσκεται στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα. Είναι το τρίτο νησί σε έκταση μετά τη Ρόδο και Κάρπαθο.
Το νησί αποτελείται από 5 χωριά: Ασφενδιού (Zηπάρι-Λαγούδι-Zιά-Tιγκάκι), Πυλί(Mαρμάρι), Αντιμάχεια (Mαστιχάρι), Καρδάμαινα, Κέφαλος
Ο πληθυσμός του νησιού είναι 26.379 κάτοικοι. Η πόλη της Κω έχει 14.714 κατοίκους.

Πρωτεύουσα του νησιού η Πόλη της Κω, βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, εντυπωσιάζει αμέσως τον επισκέπτη με τους φαρδείς ασφαλτοστρωμένους δρόμους της ‘’πνιγμένους ‘’ κυριολεκτικά στο πράσινο, τους ποδηλατοδρόμους, τις πλούσιες δενδροστοιχίες από Φοίνικες, το καλομελετημένο πολεοδομικό σχέδιο.

Με πολλούς αρχαιολογικούς χώρους τριγύρω της αλλά και μέσα στο κέντρο, η Κως είναι η ιδανική πόλη για περίπατο και ποδήλατο. Μεγάλη είναι η ποικιλία που μπορεί να βρει κανείς σε σύγχρονα μαγαζιά, τουριστικά καταστήματα, μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια κάθε είδους. Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός των ξενοδοχείων και επιπλωμένων διαμερισμάτων που υπάρχουν μέσα και λίγο έξω από την πόλη. Εδώ βρίσκονται επίσης οι Τράπεζες, το Ταχυδρομείο, ο Ο.Τ.Ε, το Μουσείο της πόλης με αξιόλογα γλυπτά ευρήματα, καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται ως επί το πλείστον στα καλοδιατηρημένα κτίρια της Ιταλικής εποχής που είναι ιδιαίτερα κομψά και επιβλητικά.

Το λιμάνι της είναι ιδιαίτερα γραφικό, με πολλά εκδρομικά πλοιάρια, γιοτ, κότερα και παραδοσιακές ψαρόβαρκες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταβληθεί ιδιαίτερες προσπάθειες για να δημιουργηθεί η κατάλληλη εκείνη υποδομή μέσα στην πόλη έτσι ώστε να εξασφαλισθούν οι καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες που θα καλύψουν τις ανάγκες των πολυάριθμων κάθε χρόνο επισκεπτών της.

Έτσι η πόλη της Κω σήμερα διαθέτει σε λειτουργία τον πιο σύγχρονο Βιολογικό Καθαρισμό της Μεσογείου έχοντας έτσι τη δυνατότητα να σας προσφέρει θαλάσσια μπάνια σε ακτές και νερά πεντακάθαρα, στις πολλές οργανωμένες παραλίες που υπάρχουν δεξιά και αριστερά της πόλης . Ήδη τρεις παραλίες έχουν κερδίσει για το λόγο αυτό και Γαλάζιες Σημαίες.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της Μαρίνας για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που υπάρχουν, η αποπεράτωση και η βελτίωση του οδικού δικτύου.

Η πόλη της Κω δίκαια λοιπόν κέρδισε τον τίτλο της ''Ευρωπαϊκής Πόλης για το 1995'' μια και είναι πραγματικά μια σύγχρονη τουριστική πόλη έτοιμη να σας υποδεχθεί και να σας κερδίσει!Κως ΙστορίαΤο νησί της Κω έχει κατοικηθεί από τους προιστορικούς χρόνους. Κατοικήθηκε αρχικά από τους Κάρες, την εποχή που το νησί ήταν στην κυριαρχία των Δωριέων τον 11ο π.Χ αιώνα εισέβαλλαν οι Πέρσες αλλά εκδιώχθηκαν από την Αθηναική Συμμαχία 21 χρόνια μετά. Το νησί γνώρισε μεγάλη άνθηση τον 4ο αιώνα π.Χ και ειδικότερα μετά την θεμελίωση της νέας πρωτεύουσας του νησιού στην σημερινή θέση της το 366 π.Χ. Έπειτα από μια μικρή διοίκηση απο έναν Πέρση στρατηγό η Κως γνώρισε ξανά την άνθηση κάτω από την εποπτοία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυστυχώς κατά την περίοδο της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας λεηλατήθηκαν οι βιβλιοθήκες και οι θησαυροί. Το νησί επανήλθε στα παλιό του κύρος την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Αργότερα κατακτήθηκε από τους Ενετούς και πωλήθηκε στους Ιωαννίτες Ιππότες το 1306. Αυτοί κυβέρνησαν το νησί για 200 χρόνια, μέχρι και που το εγκατέλειψαν στους Τούρκους. Η Τουρκική κατοχή κράτησε 400 χρόνια μέχρι το 1912 οπότε ανέλαβαν την διοίκηση του νησιού οι Ιταλοί. Οι Γερμανοί επίσης πέρασαν σαν κατακτητές μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμιού Πολέμου οπότε το νησί περιηλθε στην Βρεττανική διοίκηση οι οποίοι ανέλαβαν τη φρούρηση του νησιού.

Η Κως ενσωματώθηκε με την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου 1948. Εκτός όμως απ'τις ανθρωπογενείς καταστροφές, η Κως έχει δεκτεί και πολλές φυσικές. Καταστροφικοί σεισμοί έχουν καταγραφεί στα έτη 142, 469, 554 και 1933.

ΚΩΣ : ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ''ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ''

Κως είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής (460 π.Χ). Είναι ο πρώτος στον κόσμο που απάλλαξε την Ιατρική από τους μάγους και τα ιερατεία, και που ουσιαστικά ταξινόμησε και εισηγήθηκε μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας των νόσων. Ακόμα και σήμερα ο ''Όρκος των Γιατρών'', που κάθε καλοκαίρι γίνεται η Αναπαράστασή του στο Ασκληπιείο της Κω, που γίνεται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ''ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ'', θεωρείται το σπουδαιότερο από τα κείμενα του, και τον καθιέρωσε σαν το μεγαλύτερο ιατρικό πνεύμα των εποχών. Το σημαντικότερο άλλωστε αρχαιολογικό μνημείο του νησιού είναι το Ασκληπιείο, το καλύτερο ίσως και πιο φημισμένο νοσοκομείο της εποχής εκείνης, με τρεχούμενα ιατρικά νερά, που χρησίμευαν για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, λουτροθεραπεία κ.τ.λ Από το ναό του Ασκληπιού σώζονται μόνο τα θεμέλια και λίγες κολώνες. Εκτός από το Ασκληπιείο, διασώζεται και ο πλάτανος του Ιπποκράτη, το αρχαιότερο ίσως δέντρο της Ευρώπης, που όπως πιστεύεται, κάτω απ’ τη σκιά του δίδαξε ο Ιπποκράτης στους μαθητές του την ιατρική. Κοντά στο Ασκληπιείο σήμερα έχει κτιστεί το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα. Είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα με στόχους την υλοποίηση των Ιπποκρατικών Αρχών, της εξανθρωπισμένης ιατρικής με πολιτιστική και επιστημονική οντότητα διεθνούς κύρους. (Συνεδριακό Κέντρο, ίδρυση Ιπποκρατικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Ιατρικής).

Ήδη το Μουσείο της Ιατρικής έχει αρχίσει πρόσφατα να λειτουργεί με ενδιαφέροντα εκθέματα, προτομές, βιβλία, νομίσματα, γραμματόσημα κ.ά. που αναφέρονται στον Ιπποκράτη και στεγάζεται προς το παρόν στο Διεθνές Ιππ. Ίδρυμα.

Τον Σεπτέμβριο του 1996 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο η 1η Ιατρική Ολυμπιάδα παράλληλα με το 35ο Διεθνές Συνέδριο Ιστορίας της Ιατρικής από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.

Η απόφαση για την Ιατρική Ολυμπιάδα Πάρθηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Ιστορίας της ιατρική της Γλασκώβη, όπου επισημάνθηκε το γεγονός ότι η πρώτη Διεθνής Ιατρική Ολυμπιάδα συμπίπτει χρονολογικά έναν ακριβώς αιώνα μετά την πρώτη Αθλητική Ολυμπιάδα που έγινε 10 1896 στην Αθήνα.
ΠΡ.Ε.Τ.Ο.Μ.Α. - Παρροδιακή Ένωση Τουριστικών Οικ/κών Μονάδων Αυτοεξυπηρέτησης (Δωμάτια-Διαμ/τα)
Γραφείο: Στρατηγού Ζήση 69Α - Ρόδος 85100 - Τηλ/Φαξ: +30 22410 30842

σχεδιασμός & ανάπτυξη BrainSoft Software  • φωτογραφίες ιστοσελίδας / περιοχών GreecePhotoBank  

μέγας χορηγός ιστοσελίδας: motostop.gr - κατάλογος μοτοσυκλετών της Ελληνικής αγοράς